Despre Ea


O micuta artista in floarea vietii, careia ii place sa guste si cel mai innocent sentiment. Stagnez la utopia realitatii mele. Fredonez pe muzicalitatea sufletului meu.
O fantasma reala care paseste zilnic pe treptele spre acel paradis metafizic, pentru a bea din elixirul vietii. Tot timpul observ lucrurile in detaliu si observ fiecare lucru frumos, care are o stralucire speciala. Acumulez toate legaturile afective de la prieteni sau de la oameni buni. Astrele isi pun bazele pe subconstientul meu, zilnic. Ele ma ajuta sa ma echilibrez, sa ma formez. O mare cantitate de subiectivitate si imaginatie stau pe aeroportul creierului meu. Ma multumeste orice lucru infantil, nesemnificativ pentru unii. Pun mare pret pe simbol, legamant si suflet. Imi ocrotesc mintea cu povestile prietenilor mei si cu o carte buna. Literele de plumb scoase de vocea mea interioara si exterioara, ma face sa ma simt unica, prin felul meu ciudat. Sunt o micuta exploratoare, intr-un peisaj vertical si de o stralucire mediocra. Uneori ma exteriorizez prin caracterul meu, din nestiinta. Nu-mi doresc chestia asta, pentru ca nu e deloc fantastic, doar ca personalitatea reactiilor mele isi fac singure prezenta, infantil. Ma alimentez cu experientele mele si ale altora, uneori cu efecte secundare asupra mea, alteori nu.
Deseori am o atitudine afectiva asupra artei si asupra persoanelor la care tin. Fiecare fir cusut in viata mea ma face fericita, prin multe moduri. Ma enerveaza ipocrizimea unora si falsitatea. De aceea, recunosc ca am un bun-simt foarte dezvoltat si ma respect pentru asta, totul datorita parintilor mei. Sunt o persoana sensibila, careia ii place sa se ascunda dupa cortina amintirilor si experientelor ei. Sunt o copila visatoare care deseneaza fiecare iluzie, reverie aparuta in fiecare zi, in fiecare moment. Pendulez intre arta si pronfunzimea dorintelor mele.
Alchimia dorintelor mele este incomparabila fata de toti, datorita cercului meu de concentrare, meditare. Simtirile mele sunt necontrolate si nevinovate. Ma atasez unor de o persoana capabila sa ma faca sa ma simt fericita. Intotdeauna imi implic afectivitatea abstracta in actiunile pe care le exercit zilnic. Traiesc cu fixatiile mele asupra societatii noastre mizerabile, asupra persoanelor proaste etc. Urasc praful trotuarelor pavate din oras. Iubesc racoritoarele acidulate, in special Coca-Cola, care ma face sa ma simt euforica. Curcubeul meu sufletesc saruta fiecare urma de fericire din fiecare moment.
Intotdeauna caut perfectiunea, dar ma multumesc si cu acele bucatele imaginare, fantastice. Sunt o fiinta rationala si in acelasi timp o umbra fantezista care traieste prin simtiri. Am si parti rele, pe care nu le expun tuturor, uneori indirect, niciodata direct. Ideile imi merg ca si un contor, intotdeauna cercetez jocul din jurul cuvintelor mele si imi asez visele pe o bucata de foaie.
Monotonia cotidiana si apasatoare isi pune usor, intotdeauna, amprenta pe mine, daca nu fac ceva folositor. Timpul, pentru mine, inseamna mult si intotdeauna ma strecor printre secunde si minute, ca sa nu pierd nimic. Sunt un spectru uman intelectual cu creierul distrus de la atatea pasiuni, o papusa puerila care ii place sa faca o cariera din ceea ce iubeste.
Ma pot caracteriza ca pe o fiinta spirituala, nonconformista, plina de imaginatie, amuzament si afectuoasa. Sunt unica in acest univers transcendent prin felul meu de a fi si de a simti. Simbolistica personalitatii mele naive si in acelasi timp puternica, are un mare accent asupra persoanei mele si uneori asupra unor alte persoane. Nu sunt unica in totalitate in acest univers infinit, dar progresez spre acest drum.

4 comentarii:

A.D. spunea...

inteleg asta.
doar ca ai putea face alte chestii sa remediezi situatia,nu doar sa iti versi "frustrare" prin folosirea cuvintelor mai vulgare,prin plans[in cazul meu]etc.
in legatura cu postarea aceasta[ca tot iti las coment aici]
banuiesc ca e lucrurea pe care ai avut-o de scris la psihologie[daca nu ma insel]
e superba...
sunt de acord in anumite privinte ce te privesc pe tine, iar in altele nu.

A.D. spunea...

bine nah...lucrurile astea doresc sa le discutam fata in fata....
stiu ca te-ai descris pe tine...dar sunt cateva amanunte minuscule cu care nu am fost de acord in dimineata aceasta cand am citit compunerea.
nu ai de ce sa ma feliciti.dar nah.iti multumesc.cand vei dori iti voi explica poezia...

Bogdan Epureanu spunea...

Interesant postul... dar mi se pare putin fortat... vezi tu cand bagi prea multe metafore ajungi sa
"nu mai vezi padurea din cauza copacilor".

spera spunea...

Frumos scris.