O lume se destrama



Mergi pe strada si vezi o gramada de batrani care umbla ca niste morti vii,care stau pe o banca cu nepotii,care`si inneaca amarul intr`un paharel de bere sau intr`o ultima tigara.Au sapat adanc in istoria noastra.
O amaraciune desenata pe fata lor ;e permanenta.Ei aud tot ce se intampla si se gandesc cum au trecut prin pumn si urlet,cum plange fericirea din sufletul lor.Cu toate astea,nu se plang ;is de admirat.
Mergi pe strada,vezi o gramada de copii salbatici.Ei sunt viitorul,ei sunt urmatorul curcubeu.Virusul intelectual si al imaginatiei se raspandeste usor ca si frunzele uscate.Miros de creier ars si de energia lor vie se distorsioneaza usor in aer,incat iti cade nasul din cauza mirosului prea dulce.Amintirile isi fac usor prezenta prin alinarea dulce a aerului rece de iarna.
Le place la scoala pentru ca chiulesc,le place sa mearga in baruri si sa bea o bere cu prietenii,le place sa experimenteze tot ce le iese in cale.O adevarata nebunie cotidiana,dar usor utopica.
Cadrul nou din dreapta este usor colorat cu amestecuri de culori calde si reci.Ei trec usor peste,niste adevarati eroi.
Gandurile reci si calde sunt mereu existente in mintea oamenilor,incat le controleaza miscarile.Stropi de imaginatie cad usor din cer pe pamantul rece,inghetat.Ziua se topeste usor atunci cand isi face aparitia noaptea intunecata cu vesnica luna de cascaval.
Drumurile lungi si murdare de nimic sunt calcate zilnic de picioarele noastre.Priviri cu fante sangerii si priviri pofticioase te dezbraca neconditionat,te urmaresc peste tot,dar esti un flegmatic,nu`ti pasa.
N`ai obosit sa tot cauti,sa fugi prin ploi acide pe un drum stramb,esti o masinuta.Florile uscate si pline de parfum stau ascunse in inchisoarea lor proprie,fug de oamenii inconstienti care le rup viata in doua.
Cuvintele rupte ascunse in nori te despart de lumea reala,te conduc spre locul tau plin de perfectiune,nu pierzi nimic,nu demonstrezi nimic.

Niciun comentariu: