Distopie


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com


O aripa zdrobita in noaptea pasiva,cade usor pe pamantul inghetat.O observa.Ea se indreapta spre aripioara si o priveste.Era o aripa a unei vrabiute gingase,probabil a fost mancata de o pisica.Gandirea flegmatica ii spune sa plece si sa se intoarca in casa calduroasa care o astepta cu bratele deschise.
Mii de stelute isi fac aparitia.Fetita,se sperie,intrucat fuge si se impiedica..Stelutele o ajuta si prin puterea lor,o transforma intr`o persoana total diferita.Curcubeu,fantezie,gingasie,alinare,inocenta; toate aceste lucruri le vede in jurul ei.
Parfumul de distopie,insensibilitate,nepasator se evapora; parfumul este luat usor pe un covor creat de vant,ce il duce departe de fetita.Astfel,ea s-a transformat si un amalgam de simtiri jucause sunt prezente`n mintea ei.Le roaga pe stelute sa o transforme intr`o pasare,ca sa simta alinarea vantului si mangaierile dulci ale libertatii.Era atat de fericita,se simtea in largul ei; simtea ca era intr`un paradis splendid.
Printr`o magie,brusc,isi ridica usor genele si observa ca era in patul ei calduros,alaturi de prietenii ei: ursuletii.O liniste si o bucurie gigantica,ii atingea usor coardele sensibile,incat simtea ca era in Lumea de apoi.
Simtea cum acumuleaza toate energiile pozitive in sufletul ei,incat se simtea tot mai implinita.Vroia sa`si impartaseasca aceste simtiri tuturor oamenilor la care tinea foarte mult; dar in timp ce zbura printr`un parc simpatic,un colectionar o prinde in plasa lui.Acesta ajunge acasa si o aseaza usor,cu grija intr`o cutie,intepata intr`un ac.Asadar,ea ajunse intr`o cutie micuta,alaturi de alte specii la fel de frumoase ca si ea..Frumosul se distruge prin naivitatea unui spectru uman..

Un comentariu:

A.D. spunea...

Interesanta povestire. Felicitari pentru ca iti cultivi mereu talentul innascut in ale literaturii si artei. Totusi,povestea ta e cam trista. Intr-un fel, e in concordanta cu vremea de afara,cu atmosfera din sufletul meu,si banuiesc ca si din al tau. Fie ca totul sa fie bine in final>:d<